Minä, minä, minä… kauniimpi kuin sä

Jos joku on erehtynyt luulemaan, että musikaalin teko on ruusuilla tanssimista, niin sitä se ei aina ole. Varsinkin jos olet ruusu ja sinun pitäisi tanssia. Totta kai aina löytyy niitä hyviä hetkiä, yhdessäoloa kavereiden kanssa ja niin edelleen. Mutta aina kaikki ei suju niin helposti.

Aloitimme musikaalin teon noin vuosi sitten. Silloin mottona oli ”It’s coming!” Nyt tuolle lausahdukselle ei enää ole käyttöä. Nyt luodaan ja tehdään! Kaikilla on kovat paineet saada musikaali valmiiksi ennen ensi-iltaa. Mutta miten menee treeneissä?

Yritä sisäistää ajatus: ”Minä, minä minä, kauniimpi kuin sä.” Laula ja tanssi samaan aikaan. Ei todellakaan ole helppoa. Koreografiaa on tosiaan treenattu ehkä 2h ja siltä se näyttääkin. Nyt vaadittaisiin omaa aikaa ja panostusta. Kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tehdä, koreografiat ovat vielä vähän vaiheessa ja roolit hukassa. Eikö se ole normaalia?

Tosiaan ensi-iltaan on reilu kuukausi aikaa ja täysi kaaos päällä. Ei kai tässä auta kuin vähän tsempata ja stressata, niin eiköhän se sieltä tule.

-Katariina Ukkola / RUUSUT

Julkaistu kohteessa Uusimmat